Traficul feroviar din Belgia este perturbat de o greva de 24 de ore a angajatilor companiei de cai ferate, care afecteaza inclusiv serviciile internationale catre Marea Britanie, Franta si Germania, relateaza Deutsche Welle in pagina electronica.

Angajatii cailor ferate protesteaza fata de reducerile planuite de Guvernul premierului Charles Michel. Greva a inceput joi seara, la ora 22.00 (23.00, ora Romaniei), traficul fiind deja perturbat la acea ora, a anuntat Compania nationala feroviara (SNCB).

Trenurile Eurostar care asigura legatura intre Londra si Bruxelles, se vor opri vineri la Lille, in nordul Frantei, in timp ce garniturile Thalys, care circula intre Bruxelles si Paris, Amsterdam si Koln au fost anulate pana vineri seara, scrie MEDIAFAX.

Transporturile feroviare din Belgia au mai fost perturbate de greve ale angajatilor in domeniu in 2010, 2012 si 2014. Miercuri, mii de persoane au protestat la Bruxelles fata de masurile de austeritate ale premierului Charles Michel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.