Alianta Nord-Atlantica ia in considerare posibilitatea de a mentine mai multi militari in Afganistan dupa 2016 decat era prevazut initial, au anuntat ministrii Apararii dupa reuniunea de joi de la Bruxelles, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty in pagina online.

"Simt ca multi aliati sunt dispusi sa ramana mai mult timp daca va fi nevoie", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Desi fortele afgane au recucerit orasul strategic Kunduz, din nordul tarii, ocuparea sa pentru scurt timp de catre talibani, luna trecuta, a subliniat preocuparile privind capacitatile fortelor de securitate afgane, antrenate de NATO.

Secretarul american al Apararii, Ashton Carter, le-a cerut aliatilor, in cursul intalnirii, sa ia in considerare mentinerea unui nivel mai mare al trupelor, pentru a oferi mai mult timp necesar antrenarii fortelor afgane.

El a precizat ulterior ca "mai multe tari au indicat ca sunt dispuse sa-si schimbe planurile". "Acum trebuie sa vedem cum vom proceda si daca vom ramane mai mult timp", a declarat ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen.

Conform planului actual, Statele Unite isi vor reduce nivelul trupelor la 1.000 de militari dupa 2016, dar acest aspect este in curs de revizuire. Carter si comandantul militar american din Afganistan, generalul John Campbell, insista pentru mentinerea unui nivel mai mare al trupelor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.