Turcia ar putea reconsidera achizitiile de gaze din Rusia, din cauza incidentului in care un avion rus a intrat in spatiul aerian turc in timpul unei operatiuni impotriva Statului Islamic in Siria, a declarat joi presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de Sputnik.

Ministerul turc de Externe a anuntat luni ca un avion militar rus a incalcat spatiul aerian al Turciei, in apropierea Siriei, pe 3 octombrie. Ulterior, Ministerul rus al Apararii a confirmat ca pe 3 octombrie un avion Su-30 Flanker a intrat pentru scurt timp in spatiul aerian al Turciei, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

"Rusia ar trebui sa fie sensibila la aceste probleme. Suntem principalul cumparator de gaze naturale rusesti. Pierderea Turciei ar fi o pierdere serioasa pentru Rusia", a spus Erdogan, avertizand ca Turcia poate cumpara gaze din alta parte.

Turcia s-a plans luni seara tarziu ca un avion rusesc de razboi i-a incalcat spatiul aerian, duminica, o a doua astfel de incalcare in ultimele zile, ceea ce a determinat Ankara sa-l convoace din nou pe ambasadorul Moscovei.

Prima incursiune, sambata, a determinat Statele Unite si NATO sa acuze Rusia, iar Ankara sa ameninte cu un raspuns, amplificand perspectivele unei confruntari directe intre fostii inamici din Razboiul Rece, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.