Pembrolizumab, un medicament eficient impotriva cancerului de piele in stadii avansate, va fi disponibil in curand in Sistemul national de sanatate (NHS) din Marea Britanie, in urma unei proceduri de aprobare accelerata, informeaza bbc.com.

Medicii de la National Institute for Health and Care Excellence din Marea Britanie spun ca Pembrolizumab este un medicament eficient pentru pacientii care l-au testat si care nu au urmat un tratament cu un alt produs, denumit Ipilimumab.

Pembrolizumab (Keytruda) a fost deja testat in cadrul unei proceduri de aprobare accelerata, in Marea Britanie, prin intermediul unui program guvernamental - Early Access to Medicines Scheme. Testele au dovedit ca Pembrolizumab poate sa opreasca evolutia tumorilor si chiar sa le micsoreze.

Melanomul, cea mai grava forma a cancerului de piele, ocupa locul al cincilea in topul celor mai frecvente tipuri de cancer din Marea Britanie. Boala face peste 2.000 de victime in aceasta tara, in fiecare an, scrie MEDIAFAX.

Pembrolizumab poate fi administrat prin perfuzie, o data la trei saptamani, pentru a stopa procesul de formare a unor noi tumori in stadiu avansat. Acesta este considerat un "medicament din generatia viitoare", deoarece stimuleaza sistemul imunitar al pacientului, facandu-l sa lupte eficient impotriva bolii.

Medicamentul este un anticorp monoclonal si blocheaza un proces biologic pe care cancerul il utilizeaza pentru a se "deghiza" si pentru a evita astfel atacurile lansate de sistemul imunitar.

Noul tratament nu este ieftin - costa aproximativ 3.000 de lire sterline per doza -, insa producatorul sau, compania Merck Sharp and Dohme, a acceptat sa acorde Sistemului national de sanatate din Marea Britanie (NHS) o reducere de pret substantiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.