Presedintele Frantei, Francois Hollande, si cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au insistat miercuri pentru solidaritatea statelor UE in gestionarea crizei imigrantilor, pledand pentru sistemul cotelor de distribuire a refugiatilor si avertizand ca, altfel, Uniunea Europeana risca sa se destrame.

"Trebuie sa oferim asistenta Turciei in gestionarea crizei imigrantilor. Europa a fost lenta in intelegerea consecintelor crizelor din Orientul Mijlociu si din Africa. Trebuie sa distribuim refugiatii in tarile membre UE", a declarat Francois Hollande in plenul Parlamentului European.

Europa risca sa revina la frontierele nationale daca nu da dovada de unitate, scrie MEDIAFAX. "Dezbaterea nu este intre mai multa sau mai putina integrare europeana, este intre afirmarea sau sfarsitul Europei. Da, sfarsitul Europei ar fi revenirea la frontierele nationale, renuntarea la politicile comunitare, abandonarea monedei euro. Mitterrand spunea ca nationalismul conduce la razboi, acest lucru ramane valabil", a spus Francois Hollande, potrivit ziarului Le Parisien.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.