Secretarul de Stat american, John Kerry, a criticat luni incalcarea spatiului aerian turc de catre avioane de lupta rusesti, apreciind ca acestea ar fi putut fi doborate, relateaza AFP in pagina electronica.
"Suntem foarte preocupati de acest lucru, pentru ca este exact genul de lucruri pentru care Turcia isi apara drepturile si ar fi putut dobori" aceste avioane, a declarat Kerry in Chile, unde participa la conferinta internationala "Oceanul nostru".

El a precizat ca a discutat cu omologul sau turc, Feridun Sinirlioglu, si a dat asigurari ca va indemna Rusia sa comunice mai bine cu privire la operatiunile sale militare. "Este exact genul de lucruri cu privire la care am avertizat" si "de aceea am inceput discutii cu Rusia, pentru a fi siguri ca nu exista posibilitatea unui conflict accidental", a precizat secretarul de Stat american.

Anterior, un oficial american din domeniul apararii declarase ca nu poate fi vorba despre un accident in ceea ce priveste incidentele dintre avioanele ruse si cele turce la frontiera turco-siriana, scrie MEDIAFAX. "Acest lucru confirma ingrijorarea noastra profunda in legatura cu ceea ce fac ei acolo. Acest lucru ridica intrebari cu privire la intentiile, comportamentul si profesionalismul lor in spatiul aerian", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.