Avioanele rusesti au efectuat 25 de atacuri aeriene vizand pozitii ale gruparii Statul Islamic (SI) in Siria, in ultimele 24 de ore, a anuntat luni Ministerul rus al Apararii, relateaza AP in pagina electronica.

Ministerul a anuntat luni intr-un comunicat ca atacurile, care au avut loc de duminica incoace, au vizat noua presupuse instalatii ale SI, au distrus un centru de comandament, depozite de munitie si piese de artilerie. Toate se situau in nordul si nord-estul tarii.

Moscova afirma ca atacurile aeriene pe care le-a lansat miercuri vizeaza SI si grupari din cadrul filialei siriene Al-Qaida, dar a recunoscut ca cel putin unele dintre raiduri au atins factiuni rebele sustinute de catre occidentali.

Rusia si-a concentrat atacurile in principal asupra provinciilor din nord-vestul si centrul Siriei - niste culoare catre fiefurile presedintelui sirian Bashar al-Assad din capitala si din zona de coasta la Mediterana, scrie MEDIAFAX.

Avioane de tip Su-34, Su-24M si Su-25 au luat parte la operatiuni, a precizat ministerul, potrivit Reuters. Acestea au atins trei obiective SI in provincia Homs, potrivit aceleiasi surse.

Secretarul american al Apararii Ash Carter a acuzat Moscova luni, intr-o vizita la Madrid, de escaladarea razboiului civil din Siria prin atacurile asupra opozitiei moderate, relateaza Reuters. Carter a afirmat ca eforturile Rusiei de a-l sustine pe al-Assad seamana cu propria legare a Moscovei de o corabie care se scufunda. "Prin actiunile sale militare in Siria impotriva gruparilor moderate, Rusia a escaladat razboiul civil", a denuntat Carter intr-un discurs sustinut in cursul acestei vizite in Spania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.