Cadavrele a doi baieti au fost descoperite duminica pe o plaja din insula greaca Kos, a anuntat Paza de Coasta, fiind vorba probabil despre membri ai unei familii de imigranti, relateaza AFP in pagina electronica.

Un bebelus, a carui varsta a fost estimata intre sase luni si un an, a fost gasit in cursul diminetii pe plaja unui hotel. Cateva ore mai tarziu, cadavrul altui copil, care ar fi avut intre trei si cinci ani, a fost recuperat in acelasi loc.

Potrivit presei elene, autoritatile cred ca baietii faceau parte dintr-o familie de imigranti care a incercat sa ajunga pe insula Kos la bordul unei ambarcatiuni.

La inceputul lui septembrie, fotografia cu trupul neinsufletit al unui refugiat sirian in varsta de trei ani, Aylan Kurdi, gasit pe o plaja din Turcia, a generat emotii in Uniunea Europeana, care se confrunta cu un flux de imigranti fara precedent, din cauza razboiului si situatiei precare din Orientul Mijlociu, Asia si Africa, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 630.000 de persoane au intrat ilegal in Europa de la inceputul anului 2015, a afirmat intr-un interviu care urmeaza sa fie publicat luni directorul agentiei europene de supraveghere a frontierelor, Frontex.

Aproape 3.000 de persoane au murit sau au fost date disparute in timp ce incercau sa traverseze Marea Mediterana pentru a ajunge in UE, incepand din ianuarie, potrivit Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.