Cel putin opt persoane au murit in statele americane South Carolina si North Carolina, din sud-estul SUA, unde se inregistreaza inundatii grave, provocate de ploile torentiale din ultimele zile, relateaza Reuters in pagina online.

Potrivit Serviciului National de Meteorologie, in unele parti din centrul statului South Carolina s-au inregistrat 500 de litri de precipitatii pe metrul patrat, incepand de vineri.

Guvernatorul din South Carolina, Nikki Haley, a declarat ca statul a fost afectat de ploi care se asteapta o data la 1.000 de ani, iar raul Congaree a atins cel mai ridicat nivel din 1936 pana in prezent. "Daca sunteti in casa, ramaneti in casa. Nu este cazul sa iesiti sa faceti poze", i-a indemnat Haley pe locuitori.

Sase decese legate de vremea nefavorabila au fost inregistrate in South Carolina, dintre care patru in accidente rutiere, iar alte doua persoane au murit in North Carolina.

Ploile au inundat autostrazi de-a lungul litoralului statului South Carolina, intre Charleston si Georgetown, a precizat Serviciul National de Meteorologie. Georgetown, un oras cu 9.000 de locuitori, este in mare parte sub ape. "Toate ambulantele sunt pe teren, raspunzand apelurilor. Oamenii sunt evacuati din case cu barcile", a declarat purtatoarea de cuvant a comitatului Georgetown, Jackie Broach.

Autoritatile au indemnat locuitorii sa nu calatoreasca, din cauza drumurilor nesigure, iar restrictii de circulatie au fost impuse in opt orase sau comitate, inclusiv in capitala statului, Columbia. Scolile si universitatile au anulat cursurile de luni. Politia autostrazilor a raportat 315 coliziuni si 318 cazuri de inundare a drumurilor, iar serviciul de situatii de urgenta a precizat ca sute de operatiuni de salvare au fost efectuate.

Serviciul feroviar Amtrak a anulat trenul de transport autovehicule din Virginia spre Florida si un tren de pasageri din New York catre Miami, din cauza inundatiilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.