Peste 100 de imigranti extracomunitari au reusit sa patrunda 15 kilometri in Eurotunelul care face legatura intre Franta si Marea Britanie pe sub Canalul Manecii, anunta autoritatile franceze, potrivit site-ului cotidianului Le Figaro.

"In cursul noptii, circa 100 de imigranti au reusit sa treaca de barierele de securitate si sa intre in tunel", a comunicat compania care administreaza Eurotunelul.

"In mod remarcabil, au parcurs o distanta de 15 kilometri, fiind opriti de jandarmi", a declarat Fabienne Buccio, prefectul provinciei Pas-de-Calais. Eurotunelul care face legatura intre Franta si Marea Britanie are distanta de 50 de kilometri, scrie MEDIAFAX.

In paralel, 200 de imigranti au protestat la intrarea din partea franceza in Eurotunel, blocand traficul feroviar, care a fost reluat sambata dimineata. Este vorba de cel mai recent dintr-o serie de incidente provocate de imigrantii extracomunitari care stau in zona Calais (nord-vestul Frantei) in asteptarea unei oportunitati de a ajunge in Marea Britanie.

Mecanicii trenurilor care traverseaza Eurotunelul, membri ai Confederatiei Generale a Muncii (CGT) din Franta, au lansat joi un apel la ajutor, explicand ca nu isi pot desfasura activitatea, fiind socati de numarul mare de imigranti morti in incercarea de a ajunge in Marea Britanie. Incepand din iunie, 13 imigranti extracomunitari au murit loviti de trenuri in care au incercat sa urce pentru a ajunge in Marea Britanie prin tunelul care traverseaza Canalul Manecii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.