Rusia a prezentat in Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite un proiect de rezolutie in vederea crearii unei largi coalitii antiteroriste la care sa participe si Administratia Bashar al-Assad, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

Proiectul condamna "organizatii teroriste" precum Stat Islamic, Al-Qaida si Frontul al-Nusra, filiala siriana a retelei Al-Qaida. "Terorismul reprezinta o mare amenintare pentru pacea si stabilitatea din Orientul Mijlociu si din nordul Africii; sunt necesare eforturi colective, nationale, regionale si internationale pentru contracararea acestei amenintari", precizeaza proiectul de rezolutie.

"Toate tarile trebuie sa participe pe masura la aceste eforturi si sa isi coordoneze operatiunile cu administratiile statelor unde vor avea loc activitatile (o referire la Siria si Irak), in acord cu principiile suveranitatii si integritatii teritoriale a statelor membre", conform proiectului elaborat de Rusia.

Practic, proiectul prevede cooptarea Administratiei Bashar al-Assad, sustinuta de Rusia, la toate operatiunile antiteroriste de pe teritoriul Siriei. Rusia, principalul aliat international al regimului de la Damasc, a initiat miercuri raiduri aeriene in Siria, vizand, oficial, reteaua terorista Stat Islamic. Conform unor surse, aviatia militara rusa a atacat pozitii insurgente, spre nemultumirea Statelor Unite si a altor tari occidentale, care ofera sustinere opozitiei siriene. O coalitie internationala coordonata de Statele Unite efectueaza de un an raiduri aeriene impotriva pozitiilor teroriste din Irak si Siria, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.