Reteaua terorista Stat Islamic va fi invinsa la final, a promis presedintele Statelor Unite, Barack Obama, cu ocazia summitului pentru combaterea extremismului, desfasurat la Adunarea Generala ONU.

"Grupul Stat Islamic este incercuit. La final, va pierde, pentru ca nu are nimic de oferit oamenilor, in afara de o viata rigida si brutala", a declarat Barack Obama, potrivit site-ului ziarului Corriere della Sera.

"Nu suntem implicati doar intr-o campanie militara. Mesajul transmis acum de reteaua Stat Islamic s-a amplificat in ultimele decenii. Dar sunt optimist, pentru ca, in Irak si Siria, teroristii din grupul Stat Islamic sunt incercuiti de o coalitie determinata sa distruga organizatia", a adaugat presedintele SUA.

"Reteaua Stat Islamic nu are nimic de oferit, in afara de moarte si suferinta", a insistat Obama, anuntand intrarea in coalitia internationala antiterorista a Nigeriei, Tunisiei si Malaysiei.

In acest context, numarul tarilor care participa la coalitia implicata in operatiunile contra retelei teroriste Stat Islamic a ajuns la 60, scrie MEDIAFAX.

Barack Obama a reiterat necesitatea inlaturarii de la putere a presedintelui Siriei, Bashar al-Assad. "Invingerea grupului Stat Islamic necesita un nou lider in Siria", a subliniat Obama, riscand sa accentueze disensiunile cu Rusia, care sustine regimul de la Damasc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.