Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a criticat actiunile ilegale ale unor mari puteri precum Rusia, in discursul rostit luni in Adunarea Generala a ONU, informeaza ABC News.

"Exista state puternice care vor sa se impuna asupra tarilor mai slabe", a declarat Obama de la tribuna ONU, referindu-se probabil la actiunile Rusiei in Ucraina si pentru sustinerea regimului din Siria, condus de presedintele Bashar al-Assad.

"Pe baza acestui principiu, vedem cum unele mari puteri se afirma in moduri care intra in contradictie cu legislatia internationala", a adaugat Obama.

"Ni se spune ca astfel de actiuni sunt necesare pentru contracararea haosului, ca acesta este singurul mod de combatere a terorismului. Conform acestei logici, ar trebui sa oferim sustinere unor dictatori precum Bashar al-Assad"
, a spus Obama.

Presedintele Statelor Unite a facut aceste declaratii inaintea discursului pe care urma sa il rosteasca la ONU omologul sau rus, Vladimir Putin, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.