Seful serviciilor interne germane de informatii avertizeaza in legatura cu o radicalizare a gruparilor de extrema-dreapta, in contextul afluxului-record de imigranti si unor mitinguri si confruntari in mai multe orase in acest weekend, relateaza AFP in pagina electronica.
"Ceea ce vedem in legatura cu criza refugiatilor este o mobilizare in strada a extremistilor de dreapta, dar si a unor extremistri de stanga", care li se opun, a declarat Hans-Georg Maassen duminica pentru postul public de radio Deutschlandfunk.

El a adaugat ca, in ultimii cativa ani, serviciul pe care-l conduce a observat o "radicalizare" si "o vointa mai mare de a utiliza violenta" in randul tuturor gruparilor extremiste, inclusiv a celor de extrema dreapta, a celor antifasciste de extrema stanga si a celor islamiste.

Maassen a facut aceste declaratii in contextul in care Germania asteapta pana la un milion de migrati anul acesta si in urma unor proteste fata de refugiati si unor confruntari cu politia care au avut loc in mai multe localitati in weekend, in principal in fostul Est comunist.

Peste 1.000 de persoane au demonstrat impotriva refugiatilor in mai multe orase din landul Mecklenburg-Pomerania Occidentala (est) vineri, inclusiv la Stralsund, in zona de coasta, unde trei persoane au fost ranite in urma unor confruntari intre contramanifestanti.

In orasul Leipzig (est), un miting si mars al extremei drepte - "Ofensiva pentru Germania" -, organizat de catre un activist local antiislam, la care au luat parte aproximativ 400 de persoane, a declansat un amplu contramiting al extremei stangi, la care, potrivit politiei, au participat peste 1.000 de persoane, scrie MEDIAFAX.

In confruntarile de strada care au urmat, membri ai gruparilor rivale au aruncat cu pietre si artificii unii in ceilalti. In orasul Bremen (vest), persoane neidentificate au incercat sa dea foc unui cort ridicat pentru a gazdui refugiati incepand din octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.