Paisprezece persoane au fost ranite duminica, in urma unor ciocniri intre refugiati, intr-o tabara de langa orasul german Kassel, relateaza agentia germana DPA, citata de AFP in pagina electronica.

Ciocnirile au izbucnit la periferia orasului, intr-o tabata de corturi in care se afla aproximativ 1.500 de migranti provenind din aproximativ 20 de tari, si au durat "mai multe ore", a anuntat politia, citata de DPA.

Trei politisti se afla printre raniti, potrivit aceleiasi surse. O bataie a izbucnit duminica la pranz, in timpul mesei, intre doi refugiati, iar ulterior a implicat doua grupuri mari de migranti albanezi si pakistanezi, potrivit DPA. Duminica seara, o a treia ciocnire a izbucnit intre un grup de aproximativ 70 de migranti si alt grup de aproximativ 300 de migranti.

Politia a reusit sa restabileaca ordinea dupa mai multe ore, dar nu a operat arestari. Potrivit Deutsche Welle, politia a anuntat ca certuri au izbucnit frecvent in acest centru temporar pentru migranti instalat in incinta fostului aeroport Kassel-Calden, in nordul Germaniei, dar ca incidentele de duminica sunt primele in care s-a ajuns la confruntari fizice.

Opt refugiati raniti au fost condusi la spital pentru ingrijiri, potrivit DW. Autobuze au sosit duminica seara in centru pentru a-i lua si conduce la alt centru pe unii refugiati. Politia a intervenit impreuna cu oficiali pentru a pune capat disputei. Trei oficiali si trei refugiati au fost raniti. Anchete privind refuzul dispozitiilor autoritatilor si atac grav au fost lansate, fara sa se faca arestari, potrivit DW.

Centrul a fost creat initial pentru a gazdui 1.000 de persoane. Unii dintre cei 1.500 de refugiati aflati acolo in prezent sunt multumiti ca se afla departe de razboi, insa altii si-au exprimat frustrarea si indoiala ca vor primi azil, potrivit postului, scrie MEDIAFAX.

Germania asteapta pana la un milion de migranti sa soseasca pe teritoriul sau pana la sfarsitul anului.

"Capacitatea noastra de absorbtie este limitata, chiar daca nu s-a decis inca pana unde merg aceste limite", a avertizat duminica presedintele german Joachim Gauck.

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.