Papa Francisc a cerut, in discursul rostit la Adunarea Generala ONU, depasirea "ideologiilor care genereaza atrocitati", afirmand ca toti oamenii au dreptul la terenuri, case, locuri de munca si pledand pentru masuri concrete in scopul protejarii mediului inconjurator.

"Trebuie sa punem capat ideologiilor care pot produce atrocitati imense", a declarat Papa Francisc in discursul rostit in limba spaniola in Adunarea Generala ONU.

"Multumesc onoratei asistente a Natiunilor Unite pentru eforturile depuse de fiecare pentru binele omenirii", a declarat Papa Francisc. "Este nevoie de mai multa egalitate, sunt necesare schimbari. Toti oamenii trebuie sa aiba acces la terenuri, case si locuri de munca", a declarat suveranul pontif, potrivit MEDIAFAX.

"Nu sunt suficiente angajamentele asumate solemn. Lumea are nevoie de o vointa efectiva, practica, constanta, prin masuri concrete imediate pentru protejarea si imbunatatirea mediului inconjurator, pentru depasirea excluziunii sociale si economice. Trebuie sa punem capat traficului de persoane, comertului cu organe si tesuturi umane, exploatarii sexuale a copiilor, muncii fortate, inclusiv prostitutiei, sclaviei moderne, traficului de droguri si de arme, terorismului ", a spus Papa Francisc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.