Regimul stalinist din Coreea de Nord atribuie Statelor Unite, un "imperiu malefic", criza refugiatilor care afecteaza Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de site-ul agentiei AFP.

"Statele Unite sunt un imperiu malefic... responsabil de tot felul de abuzuri asupra drepturilor omului", a transmis Ministerul nord-coreean de Externe ca reactie la critici ale Washingtonului privind situatia drepturilor omului in Coreea de Nord, scrie MEDIAFAX.

"Spre exemplu, Statele Unite sunt responsabile de situatia sutelor de mii de imigranti din zone de razboi precum Siria si Afganistan. Statele Unite au creat problema refugiatilor in Europa", a declarat un purtator de cuvant al diplomatiei nord-coreene potrivit agentiei oficiale KCNA.

"Dat fiind ca Statele Unite au declansat razboaie in Afganistan, Irak, Libia, Siria si in alte parti ale lumii, creand razboaie civile sub pretextul combaterii terorismului si promovarii democratiei, numarul refugiatilor este in crestere", adauga oficialul de la Phenian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.