Presedintele ucrainean Petro Porosenko a promulgat joi noua doctrina militara a Ucrainei, care desemneaza Rusia ca agresor, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) in pagina electronica.
Kievul si Occidentul acuza Moscova ca-i sustine in mod direct pe separatistii prorusi in estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte.

Ucrainenii si occidentalii ii acuza pe rusi ca au trimis trupe si armament pentru a alimenta conflictul in care au fost ucise aproximativ 8.000 de persoane, in estul Ucrainei, incepand din aprilie 2014, la o luna dupa ce Rusia a anexat Peninsula ucraineana Crimeea. Rusii neaga aceste acuzatii, scrie MEDIAFAX.

"Doctrina contine scenarii care pot pune in pericol securitatea militara a Ucrainei. Principalul scenariu este o agresiune armata la scara mare din partea Rusiei impotriva Ucrainei care sa urmareasca obiective politico-militare decisive", subliniaza presedintia ucraineana intr-un comunicat postat pe site.

Rusia a introdus, la randul ei, in decembrie 2014, o noua doctrina militara - care desemneaza "expansiunea NATO" drept un risc extern major.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.