Premierul Ungariei, Viktor Orban, va cere, la summitul UE, introducerea unor cote de distribuire a refugiatilor tuturor tarilor sigure din lume si crearea unei forte militare pentru protejarea frontierelor tarilor UE care se confrunta cu un aflux de imigranti, relateaza MTI.

Viktor Orban, care a avut o atitudine dura fata de imigrantii extracomunitari, va prezenta sase propuneri cu ocazia summitului UE. Orban s-a deplasat miercuri in landul german Bavaria, care a criticat flexibilitatea cancelarului Angela Merkel in materie de imigratie, scrie MEDIAFAX.

Premierul Ungariei va cere ca Grecia sa predea prerogativele protejarii frontierei altor state europene dispuse sa efectueze misiuni de patrulare. De asemenea, Orban va cere separarea refugiatilor de imigrantii cu ratiuni economice inainte de a ajunge in Spatiul Schengen.

O alta propunere se refera la stabilirea de catre Uniunea Europeana a unei liste de tari sigure care pot primi refugiati. "In plus, trebuie introduse cote de distribuire a refugiatilor pentru toate tarile din lume", a spus liderul de dreapta de la Budapesta.

"Toate statele membre UE ar trebui sa majoreze cu 1% contributia la bugetul UE si sa isi diminueze cheltuielile cu 1%, pentru a rezulta trei miliarde de euro destinate refugiatilor", a adaugat Orban.

Ungaria va dezvolta parteneriate cu tari afectate de criza imigrantilor precum Turcia si Italia, a incheiat Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.