Parlamentul federal belgian si-a reluat activitatea dupa ce a fost evacuat timp de doua ore, miercuri dimineata in urma unei alerte cu bomba, relateaza ziarul Le Soir in pagina electronica.

Alerta cu bomba a fost declansata cu putin inainte de ora locala 9.00 (10.00, ora Romaniei).

"Fosta cladire (a hemiciclului, Biroul serviciilor, receptia si foaierul) a fost evacuata, iar fortele de ordine efectueaza verificari cu ajutorul cainilor (special antrenati in acest sens)", a confirmat pentru Le Soir deputatul ecologist Jean-Marc Nollet, aflat la fata locului la momentul respectiv.

Forte de ordine au verificat cladirea, iar ordinul de evacuare a fost anulat catre ora locala 11.00 (12.00, ora Romaniei). Politia a primit un apel telefonic miercuri dimineata, la ora locala 7.47 (8.47, ora Romaniei), care anunta ca o bomba se afla in Palatul Natiunii.

Cladirea a fost evacuata. Cele aproximativ 50 de persoane prezente in interior s-au adunat in Le Parc de Bruxelles, a precizat presedintia Senatului.

Parlamentul Federatiei Valonia-Bruxelles, care detine doua localuri in aceasta incinta, a decis, la randul sau sa-si evacueze personalul.

Atat politia, cat si politia militara au procedat la verificari. Autorul acestei alerte ramane in continuare necunoscut, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.