Agentii forestieri australieni au reluat operatiunea de ucidere a ursilor koala in padurile supraaglomerate situate la sud-vest de Melbourne, intr-un efort de a sprijini populatia salbatica, informeza DPA in pagina electronica.

Sase dintre cei 48 de ursi koala capturati in prima zi a proiectului au fost eutanasiati pentru ca erau prea slabiti ca sa poata supravietui, a declarat pentru DPA coordonatorul proiectului, Jim O'Brien. "Este tragic si ne simtim ingrozitor, dar trebuie sa facem asta pentru a-i ajuta pe alti ursi koala sa supravietuiasca", a spus O'Brien, un agent forestier din cadrul Departamentului de Mediu al statului australian Victoria.

Operatiunea care va dura doua saptamani a devenit necesara cand, din cauza cresteri populatiei de koala in regiunea Cape Otway, majoritatea arborilor dintr-o specie de eucalipt - Eucalyptus Viminalis sau Manna Gum - au ramas fara frunze, acest lucru cauzand moartea multora dintre ursi, din cauza lipsei de hrana.

In urmatoarele doua saptamani, padurarii doresc sa captureze si sa examineze pana la 400 de ursi koala dintr-un total de aproximativ 1.000, in regiunea Cape Otway, situata la 217 kilometri sud-vest de Melbourne, scrie MEDIAFAX.

Animalele care sunt slabe sau bolnave vor fi eutanasiate, femelelor li se vor implanta dispozitive de control al fertilitatii si aproximativ 40 dintre ele vor fi mutate intr-o alta locatie pentru a da nastere unei noi colonii de koala.

Acum doi ani, Guvernul statului Victoria a decis uciderea a 700 de ursi koala in cadrul masurilor de control al populatiei din regiunea Cape Otway. "Am vazut pana la 40 de ursi koala intr-un copac si acestia curatau copacii de toate frunzele. Erau infometati. Peste tot sunt ursi koala morti. Am prins 1.000 de ursi si 70 la suta dintre ei a trebuit sa fie ucisi pentru ca erau prea slabi ca sa poata macar urca in copaci", a spus O'Brien.

"Aici sunt aproximativ 1.000 de ursi koala acum, insa numarul este inca mare raportat la copacii existenti. Daca nu actionam, toti copacii Manna Gum din Cape Otway vor muri, iar apoi, toti ursii koala vor muri", a mai spus O'Brien.

Spre deosebire de ursii koala din alte regiuni, cei din Cape Otway mananca doar frunze din aceasta specie de eucalipt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.