Partidul fostului premier grec Alexis Tsipras, Syriza, a castigat alegerile legislative desfasurate duminica in Grecia, fiind creditat cu 30-35 la suta din voturi de doua exit-poll-uri, relateaza The Guardian in editia electronica.
Un prim sondaj efectuat la iesirea de la urne pentru postul de televiziune Mega TV crediteaza Syriza cu 30-34% din voturi. Partidul conservator Noua Democratie se claseaza pe locul al doilea cu 28,5-32,5% din sufragii. Partidul de extrema-dreapta Zori Aurii este creditat cu 6,5-8% din voturi, iar socialistii de la PASOK cu 5,5-7%.

Un al doilea sondaj, efectuat de Universitatea Macedonia, arata ca partidul de extrema-stanga Syriza ar urma sa obtina intre 31% si 35% din voturi, urmat de oua Democratie cu 29-31%. Sectiile de vot s-au inchis la ora 19.00, iar rezultatele finale sunt asteptate pana luni dimineata. Alegatorii greci au fost chemati la urne pentru a decide cine va implementa noile masuri prevazute in acordul cu creditorii internationali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.