O tabara temporara pentru refugiati a fost amplasata in apropierea localitatii Lunga, iar o alta urmeaza sa fie amplasata in zona Stamora Moravita, in judetul Timis, anunta Ministerul Afacerilor Interne.

Sub coordonarea viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o sedinta de evaluare a exercitiului care a inceput sambata, la frontiera cu Serbia, si a situatiei din zona raportat la fluxul de refugiati, informeaza un comunicat al MAI.

„Chiar daca Romania nu se confrunta cu o presiune migrationista, aceste actiuni sunt necesare pentru testarea capacitatilor noastre de reactie la dinamica din regiune” a declarat Oprea. Printre activitatile desfasurate in cadrul acestui exercitiu de testare a capacitatilor operationale este inclusa si organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o forma de protectie in Romania. O astfel de tabara este amplasata in apropierea localitatii Lunga, iar o alta urmeaza sa fie amplasata in zona Stamora Moravita. In aceste tabere sunt verificate resursele si capabilitatile necesare desfasurarii activitatilor specifice la frontiera, respectiv trierea, inregistrarea, amprentarea si identificarea cetatenilor straini, precum si a procedurilor care se aplica in astfel de situatii.

Totodata, fortele Ministerului Afacerilor Interne - politisti de frontiera, reprezentanti ai structurilor de imigrari, jandarmi, politisti si pompieri desfasoara si alte misiuni specifice, in scopul dezvoltarii unui raspuns integrat la provocarile actualului mediu de securitate.

Activitatile care se deruleaza la frontiera cu Serbia sunt masuri cu caracter preventiv, mai precizeaza MAI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.