Ministerul ungar al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul roman la Budapesta, in urma declaratiilor facute sambata de Bogdan Aurescu, iar Peter Szijjarto a declarat ca s-ar "astepta la mai multa modestie din partea unui ministru de Externe al carui premier se confrunta cu un proces".
Dupa ce i-a criticat pe oficialii croati, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, este implicat intr-un schimb de replici cu omologul sau roman, pe tema gardului de sarma ghimpata pe care Ungaria il va construi intre cele doua tari pentru a opri valul de imigranti, relateaza Associated Press in pagina electronica. Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat sambata ca ridicarea de garduri "este un gest mai degraba autist si inacceptabil", care incalca spiritul Uniunii Europene. "Ne-am astepta la mai multa modestie din partea unui ministru de Externe al carui premier se confrunta cu un proces", i-a raspuns duminica Szijjarto, referindu-se la faptul ca premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata pentru 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor.

"Noi suntem un stat vechi de peste 1.000 de ani, care de-a lungul istoriei sale a trebuit sa se apere nu doar pe sine, ci si Europa, de multe ori. Asa va fi si acum, fie ca ministrului roman de Externe ii place sau nu", a adaugat Szijjarto. Ministerul ungar al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul roman la Budapesta luni, pentru consultari. Decizia Ungariei de a ridica garduri la frontierele cu tari vecine a tensionat relatiile cu aceste state, care simt ca problema imigrantilor este impinsa in mod incorect spre ele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.