Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, ca liberalii au inceput discutiile cu partidele politice parlamentare pentru sustinerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta pe care o vor depune luni, afirmand ca saptamana viitoare vor avea negocieri inclusiv cu UNPR.

"Vreau sa va spun ca discutiile privitoare la votul pe motiunea de cenzura deja au inceput, le vom face toata saptamana viitoare si le vom avea inclusiv cu Gabriel Oprea, cu UNPR", a declarat Alina Gorghiu, la Poiana Brasov, unde a avut loc Liga Alesilor Locali ai PNL. Gorghiu a mai spus ca spera ca pana saptamana viitoare cand urmeaza sa aiba loc discutii cu partidele din coalitia de guvernare, atat Liviu Dragnea, cat si Gabriel Oprea sa dea dovada de "echilibru si prudenta". Intrebata daca discutiile nu se mai poarta cu fiecare parlamantar in parte, ci cu liderii de partide, Alina Gorghiu a afirmat ca cele doua formule de negociere nu se exclud.

"Cele doua nu se exclud. Vom avea o discutie atat cu liderii de partide politice parlamentare, cat si cu fiecare parlamentar in parte. Si speram ca vor fi de data aceasta cu succes", a spus Gorghiu.

Copresedintele PNL a mentionat ca liberalii au facut toate demersurile necesare si le cer lui Liviu Dragnea si Gabriel Oprea "sa puna interesul public, interesul national peste interesul de partid sau interesul meschin de a ramane la guvernare cu orice pret, cu un premier compromis".

"Tot ce a tinut de PNL, ca demers legal, constitutional a fost facut. Acum mingea este in terenul domnului Dragnea, al domnului Oprea si vom vedea ce decid, mai mult decat sa le solicitam sa puna interesul public, interesul national peste interesul de partid sau interesul meschin de a ramane la guvernare cu orice pret, cu un premier compromis", a mai spus copresedintele PNL.

In ceea ce priveste calendarul motiunii de cenzura pe care o vor depune liberalii, Alina Gorgiu a spus ca luni vor depune motiunea la Parlament, urmand ca pe 24 septembrie sa fie programata citirea motiunii, iar, cel mai probabil, pe 28-29 septembrie sa aiba loc votul pe motiune.

Citeste si:
Bianca Adam și mama ei, discuții aprinse în cursa pentru ultima...
Bianca Adam și mama ei,...

"Luni o vom depune si tot atunci vom vedea care este calendarul. Luni, pe 24 septembrie va fi citirea si, probabil, 28-29 septembrie votul pe motiune, nu este batut in cuie. Stiti ca termenele se stabilesc in Parlament de Birourile Permanente reunite", a spus Gorghiu.

Liderii PNL au anuntat, vineri, la finalul, Colegiului Director, decizia ca parlamentarii liberali sa depuna, luni, o motiune de cenzura impotriva Guvernului, propunandu-si sa organizeze in aceeasi zi si un miting in Bucuresti.

Ultima motiune de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului Ponta a fost dezbatuta in 12 iunie. Motiunea a fost respinsa, fiind inregistrate 194 de voturi "pentru", fata de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind "impotriva", iar 7 anulate.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus, vineri, ca o eventuala motiune de cenzura a PNL nu are sanse sa fie votata, el sustinand ca "nu motiunea de cenzura a PNL poate sa genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta".

Citeste si:
Gorghiu: Oferta politica e dominata de barbati
Gorghiu: Oferta politica e...

Dragnea a afirmat, vineri, la Ploiesti, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor, ca nu este o noutate faptul ca PNL vrea sa depuna o motiune de cenzura si ca, in opinia sa, motiunea nu ar avea sanse sa treaca de Parlament.

In acest context, Dragnea a spus ca o eventuala schimbare a lui Ponta din functia de premier nu poate fi generata de motiunea de cenzura a opozitiei.

"E dreptul lor constitutional. (...) Nu motiunea de cenzura a PNL poate sa genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta. Vom discuta in partid. Dar nu cred ca ne putem permite sa intram intr-o aventura politica. Cred ca si colegii din coalitie sustin in continuare lucrul asta", a spus Liviu Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.