Ministrul ungar al Apararii a mobilizat o parte din rezervistii voluntari ai armatei, pentru a ajuta autoritatile sa faca fata crizei imigratiei, relateaza sambata agentia oficiala MTI, citata de Reuters in pagina electronica.

Ministrul Istvan Simicsko a luat aceasta decizie la cererea sefului Statului Major General al armatei ungare. Rezervistii vor fi trimisi in primul rand in garnizoanele ramase goale dupa ce soldatii au fost mobilizati la frontiera, dar ar putea primi si alte sarcini, potrivit MTI.

Ungaria este implicata intr-o disputa cu vecinii sai Serbia si Croatia, in conditiile in care cele trei tari se straduiesc sa faca fata numarului mare de imigranti care fug din calea razboiului si saraciei din Orientul Mijlociu si incearca sa ajunga in Europa occidentala. Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate interna, a informat vineri seara ca 700 de soldati si 800 de politisti vor fi mobilizati sambata in zona in care frontiera este expusa cel mai mult valului de imigranti.

Sute de imigranti, retinuti in Ungaria, unde au patruns ilegal din Croatia

Aproximativ 600 de imigranti au patruns, vineri dupa-amiaza, din Croatia in Ungaria, fiind retinuti de autoritatile ungare, relateaza MTI.

Imigrantii extracomunitari, majoritatea tineri, au fost dusi in centre de inregistrare, anunta Politia ungara, fara a oferi detalii. Croatia a trimis 22 de autocare cu imigranti extracomunitari la frontiera cu Ungaria, unde sunt peste 200 de politisti si militari ungari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.