Cuba are un nou ambasador in Statele Unite, pentru prima data din 1961, relateaza BBC News Online.

Jose Cabanas a fost primit joi la Casa Alba pentru a-si prezenta scrisorile de acreditare. El este un diplomat veteran care a condus sectia de interese diplomatice a Cubei la Washington incepand din 2012. El a fost ministru adjunct de Externe si a ocupat diferite posturi in mai multe tari.

El a fost primit la Casa Alba alaturi de alti 15 diplomati din alte state, devenind astfel primul ambasador cubanez in SUA dupa 1961, in contextul ameliorarii relatiilor dintre cele doua tari, scrie MEDIAFAX.

Washingtonul nu a numit inca un ambasador la Havana.

Anuntul privind primirea lui Cabanas la Casa Alba intervine inaintea vizitei pe care Papa Francisc o va efectua in Cuba si inainte ca presedintele cubanez Raul Castro sa mearga la New York pentru a se adresa ONU. Raul Castro va fi primul presedinte cubanez care merge in SUA dupa 1995, cand fratele sau mai mare, Fidel Castro, a sustinut un discurs la ONU.

Cuba si SUA au reluat oficial relatiile diplomatice in iulie, in cadrul unui proces inceput dupa ce presedintele american, Barack Obama, si omologul sau cubanez, Raul Castro, au anuntat simultan ca intentioneaza sa reseteze relatia dintre tarile lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.