Guvernul de la Budapesta a extins, joi seara, starea de urgenta in alte doua comitate, pe fondul intensificarii crizei imigrantilor, informeaza MTI.

Guvernul de dreapta condus de premierul Viktor Orban a decretat joi seara starea de urgenta in comitatele Baranya si Somogy, situate la frontiera cu Croatia, conform ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Marti, Guvernul a decretat starea de urgenta in comitatele Bacs-Kiskun si Csongrad, situate la frontiera cu Serbia.

Aproximativ 200 de imigranti extracomunitari au fost arestati, joi, de politia ungara, dupa ce au patruns pe teritoriul Ungariei venind din Croatia. Imigrantii au patruns in comitatul ungar Baranya, fiind intampinati de politia ungara, scrie MEDIAFAX.

Ungaria a inasprit din 15 septembrie legislatia pentru combaterea imigratiei. In contextul starii de urgenta, militarii pot ajuta politia in operatiuni de patrulare, imigrantii pot fi arestati iar punctele vamale pot fi inchise temporar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.