Directorul Oficiului pentru Imigranti si Refugiati din Germania, Manfred Schmidt, a demisionat, potrivit unui anunt facut joi de ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, in conditiile in care statul se confrunta cu un val urias de imigranti, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Demisia lui Schmidt, anuntata din motive personale, a venit in contextul in care numarul imigrantilor sositi in Germania s-a dublat in ultimele 24 de ore si controalele s-au extins si la frontiera cu Cehia.

Decizia luata de Schmidt va ingreuna situatia deja tensionata privitoare la imigranti, intrucat din cauza numarului urias procesul de inregistrare a acestora se desfasoara cu dificultate. "Ministerul de Interne regreta plecarea directorului unei institutii care a facut o treaba excelenta", se arata intr-un comunicat al Ministerului german de Interne. "Oficiul pentru Imigranti si Refugiati se afla in centrul unei situatii politice actuale. Cresterea dramatica a numarului solicitantilor de azil in Germania creeaza enorme provocari Oficiului precum si landurilor si municipalitatilor din Germania", se mai precizeaza in comunicat.

Institutia a fost dur criticata ca fiind responsabila de cresterea numarului de imigranti din Germania din ultimele saptamani, dupa ce in luna august a luat decizia de a primi refugiati din Siria care intra pe teritoriul UE. Zeci de mii de imigranti au sosit in Germania in ultimele saptamani. Numai weekendul trecut, peste 19.000 de persoane au ajuns in Munchen, cu trenul.

Un purtator de cuvant al politiei germane, Christian Meinhold, a anuntat joi ca Germania a intensificat controalele la frontiera cu Cehia, pe autostrada care face legatura dintre landul estic al Saxoniei si Cehia, de miercuri seara. Masurile au fost dispuse pentru a combate traficul de persoane si pentru a face fata fluxului de imigranti care creste de la o zi la alta, potrivit autoritatilor germane. De la introducerea masurilor respective, patru persoane au fost arestate.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

De asemenea, numarul imigrantilor care au sosit in Germania in cursul zilei de miercuri (7.266) s-a dublat fata de cel inregistrat marti (3.442), cei mai multi dintre acestia provenind de la frontiera cu Austria, potrivit purtatorului de cuvant al politiei federale, Judith Toelle.

Germania a intensificat, miercuri, controalele pe un segment al frontierei cu Franta, la nivelul regiunii franceze estice Alsacia. Duminica, Ministerul german de Interne a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementarilor Schengen pentru cazuri de urgenta, dupa masuri similare adoptate la granita austriaco-ungara.

Potrivit estimarilor autoritatilor germane, aproximativ 800.000 de solicitanti de azil in Germania se vor inregistra pana la finalul anului. Insa, luni, Sigmar Gabriel, vicecancelarul german, a avertizat ca Germania ar putea primi un milion de refugiati in conditiile in care mii de imigranti ajung zilnic pe teritoriul german, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.