Aproape 41% din comunitatea micilor afaceri din Marea Britanie vrea iesirea tarii din Uniunea Europeana, intrucat considera ca apartenenta la UE nu aduce beneficii companiilor, potrivit unui sondaj de opinie citat de Reuters.

Cercetarea realizata de Federatia Micilor Afaceri (Federation of Small Businesses – FSB) arata ca 47% dintre membrii intervievati vor ramanerea in Uniune, in timp ce 10,7% sunt indecisi.

Premierul David Cameron a promis sa renegocieze legaturile Marii Britanii cu UE, iar apoi, pana la sfarsitul lui 2017, sa organizeze un referendum privind ramanerea sau nu in blocul comunitar. Majoritatea analistilor anticipeaza ca votul va avea loc anul viitor.

Multi dintre cei care vor ramanerea in uniune, inclusiv sefii unora dintre cele mai mari companii britanice, au adus argumente economice, afirmand ca apartenenta la UE le da acces la piete deschise si milioane de consumatori.

Firmele mici se plang insa mult mai mult de birocratia cu care se confrunta din cauza UE, cum sunt reglementarile referitoare la afaceri, sanatate si siguranta. Potrivit FSB, numai 41% dintre cei intervievati se considera informati in legatura cu votul, din punctul de vedere al afacerilor.

Membrii FSB care vor vota cel mai probabil in favoarea ramanerii in UE sunt cei care desfasoara operatiuni de export-import cu UE, cei care angajeaza personal din alte state UE, precum si cei din Scotia, Londra si Irlanda de Nord.

Totodata, este mai probabil ca femeile sa sustina in mai mare masura ramanerea in UE decat barbatii. Membrii FSB care vor iesirea Marii Britanii din UE ar dori in schimb imbunatatirea relatiilor comerciale cu restul lumii, dar si cu UE si statele membre.

La cercetare au participat 6.263 de membri ai federatiei, scrie MEDIAFAX.

Doua sondaje recente in randul populatiei britanice au aratat ca numarul persoanelor care vor ramanerea in UE a scazut, de cand Guvernul a decis sa modifice textul intrebarii care va fi adesata votantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.