Cotele obligatorii pentru distribuirea refugiatilor ar fi impotriva intereselor fundamentale al tuturor membrilor Uniunii Europene, dar, cu toate acestea, daca UE transforma aceasta propunere in lege, Ungaria trebuie sa o accepte, a transmis premierul Viktor Orban intr-un interviu, relateaza MTI.

Suntem gata sa discutam despre cote, insa exclusiv pe baza voluntara si numai cand fluxul de imigranti a luat sfarsit, a spus Orban in interviul care a aparut miercuri in publicatiile Die Presse si Die Welt. "Vom construi gard metalic pe unele segmente ale frontierei cu Croatia", a spus Viktor Orban. Intrebat cam cat timp vor dura lucrarile, el a raspuns ca "Ungaria are experienta".

"Oricum, puterea reala nu consta intr-un gard", a subliniat Orban, referindu-se la noile masuri legislative mai dure luate de Ungaria impotriva imigrantilor care traverseaza granita ilegal. "Am trimis echipaje de politie si de militari la granita. Acest lucru ar trebui sa transmita clar faptul ca desi imigrantii au dreptul sa depuna cereri pentru azil, ei trebuie sa respecte regulile noastre", a adaugat el.

Orban a facut referire la Conventia de la Geneva si a spus ca cei care solicita azil nu au de ales intre tari. Ei au dreptul la protectie, insa acea protectie ar trebui asigurata de tarile vecine si apoi ei pot depune o cerere sa se mute intr-o a treia tara.

Potrivit lui Orban, "comunitatea internationala nu-si poate face un scop din gazduirea tuturor refugiatilor; toti sirienii care isi parasesc tara nu pot reprezenta un obiectiv. Trebuie sa depunem eforturi la nivel politic pentru a face ca Siria sa fie din nou o tara in care se poate locui".

Orban a repetat ca imigrantii sunt o amenintare la adresa identitatii Europei, scrie MEDIAFAX. El a spus ca eforturile guvernelor din Vest de integrare a comunitatilor musulmane au esuat. "Noi, ungurii, nu vrem societati paralele intrucat crestinii, la nivel numeric, ar avea de pierdut; daca permitem accesul musulmanilor pe continent, ei vor fi in curand mai numerosi decat noi".

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Imigrantii musulmani vor o viata mai buna in Europa dar nu isi vor schimba atitudinea sau cultura, o "iluzie a multor europeni", a spus prim-ministrul ungar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.