Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a catalogat "extremiste" declaratiile facute de Gianni Pitella, liderul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor Europeni, care a comparat masurile antiimigratie luate de Guvernul Ungariei cu perioada nazista.

"Declaratiile extremiste facute de domnul Gianni Pitella sunt incorecte", a reactionat seful diplomatiei ungare, citat de MTI. Pitella afirmase ca "gardul metalic construit de Ungaria pare o revenire pe vremea lui Hitler". Peter Szijjarto le-a cerut socialistilor europeni sa inceteze "campania de minciuni" la adresa Ungariei.

Referindu-se la afirmatii facute de Harlem Desir, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, privind gardul construit de Ungaria, Szijjarto a subliniat ca Budapesta "sustine o strategie europeana comuna in privinta imigratiei", insistand insa ca frontierele nationale trebuie protejate.

Szijjarto a respins si criticile ministrului sarb al Muncii, Aleksandar Vulin, subliniind ca Budapesta a informat mereu Serbia despre masurile luate la frontiera comuna, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.