Inspectori militari rusi vor examina activitatea militara in Elvetia si Romania in perioada 14-17 septembrie, a anuntat Serghei Rijkov, reprezentant al Centrului national rus pentru reducerea amenintarii nucleare, relateaza portalul Sputnik.

"Din 14 pana in 17 septembrie, grupul de inspectori rusi va realiza o inspectie intr-o regiune elvetiana, in cadrul Documentului de la Viena din 2011 privind masurile de incredere si securitate", a declarat oficialul rus.

Potrivit lui Rijkov, aceasta inspectie incearca sa defineasca anvergura activitatii militare declarate in regiunea respectiva, pe o arie de 15.000 de kilometri patrati, sau sa confirme absenta oricarei activitati militare care in mod normal ar trebui anuntata oficial.

"In cursul acestei inspectii, inspectorii rusi se vor deplasa pe terenuri militare, vor asista la conferinte de presa privind activitatea militara din regiune, vor obtine informatii privind grupurile si diviziile militare elvetiene mobilizate si privind exercitiile militare CONEX 2015, prevazute in Elvetia in perioada 14-18 septembrie si vizand asigurarea securitatii si cooperarii in caz de situatii de urgenta", a mentionat acesta.

O alta inspectie va avea loc in Romania, unde specialistii rusi vor obtine informatii privind activitatea militara a diviziilor romane mobilizate si privind exercitiile militare HISTRIA-2015.

Arhitectura europeana de securitate include mai multe acorduri privind dezarmarea, controlul armamentului si masurile de incredere in domeniul militar, scrie MEDIAFAX.

Documentul de la Viena din 2011 prevede un vast schimb de informatii privind fortele armate, proiectele de aparare sau bugetele militare. Statele membre ale Organizatiei de Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) impartasesc date privind anumite tipuri de activitati militare, invita observatori si organizeaza inspectii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.