Cel putin doi agenti de politie au fost ucisi, iar alti cinci au fost raniti intr-un atac cu masina-capcana comis duminica dimineata de militanti kurzi in sud-estul Turciei, anunta surse din cadrul serviciilor de securitate turce, citate de site-ul agentiei Reuters.

Atentatul a avut loc la un punct de control din provincia Diyarbakir, in sud-estul Turciei. Militanti ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au detonat o bomba instalata intr-un vehicul. Dupa atentatul soldat cu moartea a doi politisti si ranirea altor cinci, armata turca a lansat o operatiune impotriva militantilor kurzi in zona Sirnak.

Doi presupusi combatanti kurzi au fost ucisi in operatiune. Pe fondul confruntarilor, autoritatile turce au instaurat restrictii de circulatie in centrul orasului Diyarbakir, in principal in districtul istoric Sur, scrie MEDIAFAX.

Peste 100 de agenti de politie si militari turci, precum si sute de militanti kurzi au murit in confruntarile armate reluate din iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.