Austria poarta o "campanie de minciuni" impotriva Ungariei, iar cancelarul austriac Werner Faymann face declaratii "iresponsabile", "nedemne de un lider politic din secolul XXI", a reactionat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

"Austria poarta de cateva saptamani o campanie de minciuni la adresa Ungariei", a subliniat Peter Szijjarto, convocandu-l pe ambasadorul austriac la Ministerul ungar de Externe. "Declaratiile domnului Faymann sunt iresponsabile, nedemne de un lider politic din secolul XXI si ingreuneaza gasirea unei solutii la criza refugiatilor", a adaugat seful diplomatiei ungare.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat in termeni duri modul in care Ungaria gestioneaza criza imigrantilor, afirmand ca masurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazista, potrivit unui interviu acordat revistei Der Spiegel. "Inghesuirea imigrantilor in trenuri, in speranta ca vor fi dusi in alta parte, aminteste de perioada cea mai sumbra a continentului nostru", a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaustul practicat de nazisti in al II-lea Razboi Mondial. "Respectarea drepturilor omului in functie de religie este un lucru inacceptabil", a adaugat Faymann.

"Premierul Viktor Orban actioneaza iresponsabil catalogand acesti refugiati drept imigranti cu motivatie economica. Orban practica o politica vizand descurajarea imigrantilor", a adaugat cancelarul social-democrat austriac.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat dur comportamentul imigrantilor musulmani, avertizand ca, incepand din 15 septembrie, autoritatile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegala a frontierelor. Viktor Orban, care a propus masuri pentru protejarea prosperitatii Europei si a "identitatii crestine", a denuntat vineri comportamentul imigrantilor musulmani care au ocupat Gara centrala din Budapesta si au blocat traficul rutier spre Austria. "Imigrantii au blocat gari, refuza amprentarea digitala, nu vor sa coopereze cu autoritatile, refuza sa mearga in centrele in care ar primi alimente, apa, unde ar putea dormi si ar beneficia de servicii medicale... Practic, se revolta impotriva ordinii legale din Ungaria", a acuzat Orban. "Incepand din 15 septembrie, autoritatile ungare nu vor mai ierta trecerile ilegale ale frontierelor", a atras atentia premierul Ungariei. "Din 15 septembrie vor intra in vigoare legi mai dure in domeniul imigratiei, iar persoanele care trec ilegal frontiera vor fi arestate", a explicat premierul de dreapta al Ungariei. Orban a laudat "activitatea remarcabila" a fortelor de ordine ungare fata de "imigrantii necooperanti".

Citeste si:
Austria menține dreptul de veto pentru aderarea României la Schengen
Austria menține dreptul de...

Peste 170.000 de imigranti din Orientul Mijlociu si Africa au patruns in Ungaria din Serbia anul acesta. Multi evita sa fie inregistrati in Ungaria si incearca sa ajunga in state occidentale, in principal in Germania. Printre masurile luate de Guvernul Ungariei se numara construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia, dar bariera nu pare sa aiba efectul scontat, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.