Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, a avertizat ca numarul imigrantilor care vor traversa Ungaria pana la finalul anului 2015 va ajunge la 400.000-500.000, informeaza agentia de presa ungara MTI.

Anuntul a fost facut vineri, la Praga, in cadrul unei intalniri dintre ministrii de Externe ale statelor din grupul Visegrad (Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria) si cei din Germania si Luxemburg.

Peter Szijjarto a anuntat ca, pana in prezent, 180.000 de imigranti au patruns ilegal pe teritoriul Ungariei. "Ungaria isi va respecta obligatiile si va proteja frontierele externe ale Uniunii Europene", a precizat Szijjarto.

El a adaugat ca din data de 15 septembrie intrarea ilegala pe teritoriul Ungariei va deveni o infractiune, scrie MEDIAFAX. Potrivit lui Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, tot in data de 15 septembrie constructia gardului metalic la frontiera Ungariei cu Serbia va fi finalizata.

Anterior, ministerul ungar de Interne a propus Guvernului de la Budapesta sa decreteze stare de urgenta in Ungaria in contextul afluxului de imigranti, propunere va fi discutata la viitoarea sedinta de guvern, programata martea viitoare, 15 septembrie, potrivit anuntului facut de Lazar. Doar in cursul zilei de marti, peste 2.500 de imigranti au intrat ilegal in Ungaria din Serbia, prin punctul de frontiera Roszke, potrivit autoritatilor ungare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.