Barack Obama a decis deblocarea a patru miliarde de dolari, in cadrul anului bugetar 2015-2016, pentru pregatirea agentiilor federale specializate in primirea refugiatilor.

Presedintele american, Barack Obama, a ordonat pregatirea unui plan pentru primirea in Statele Unite a cel putin 10.000 de refugiati sirieni, anunta Casa Alba. "Acest numar reflecta o crestere semnificativa a angajamentului Statelor Unite de a primi refugiati", a declarat Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Presedintiei Statelor Unite.

Secretarul de Stat american, John Kerry, afirma miercuri ca Statele Unite sunt dispuse sa accepte un numar mai mare de refugiati, pentru a veni in ajutorul aliatilor din Uniunea Europeana.

In prezent, Statele Unite au o cota anuala de refugiati stabilita la 70.000. Pana in prezent, de la inceperea razboiului civil din Siria, acum patru ani si jumatate, Statele Unite au primit doar 1.500 de refugiati sirieni, scrie MEDIAFAX. Uniunea Europeana se confrunta cu un aflux masiv de imigranti veniti din zone de conflict sau din tari sarace din Orientul Mijlociu si din Africa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.