Germania poate face fata unui numar de 500.000 de azilanti pe an, timp de mai multi ani, anunta vicecancelarul german Sigmar Gabriel, relateaza BBC News online.

Germania poate face fata unui numar de 500.000 de azilanti pe an, timp de mai multi ani, anunta vicecancelarul german Sigmar Gabriel, relateaza BBC News online.

Germania asteapta anul acesta sa primeasca 800.000 de cereri de azil - de patru ori mai multe decat in 2014. Gabriel a reiterat indemnul Berlinului ca celelalte state europene sa isi accepte partea corecta care le revine in eforturile de gestionare a crizei.

Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) a anuntat totodata, marti, ca un numar-record de 7.000 de refugiati sirieni a sosit in Macedonia numai luni. De asemenea, 30.000 de migranti se afla pe insule din Grecia, anunta UNHCR.

Afluxul de migranti ingrijoreaza guvernele europene, care au reactionat in mod diferit - conducerea conservatoare a Ungariei construieste un gard la frontiera cu Serbia, in timp ce conducerea Germaniei a laudat multimea de voluntari care i-a intampinat pe migranti, scrie MEDIAFAX.

Ministrul grec al Migratiei Yiannis Mouzalas a avertizat luni ca situatia de pe insula Lesbos, situata in largul coastelor Turciei, "sta sa explodeze" din cauza celor 20.000 de migranti blocati pe ea care incearca sa ajunga in Grecia continentala - de unde pornesc spre nord, catre Macedonia, Serbia si Ungaria, pentru a cere azil in tari mai prospere din cadrul Uniunii Europene (UE).

Guvernul elen si UNHCR au suplimentat personalul si navele, intr-un efort de a-i aduce mai repede pe migranti pe continent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.