Pentagonul a confirmat ca armata irakiana a lansat - pentru prima data - atacuri cu avioane de vanatoare de tip F-16, pe care le-a achzitionat de la Statele Unite, asupra unor tinte ale gruparii Statul Islamic (SI), relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.

Un purtator de cuvant al Pentagonului, Peter Cook, i-a laudat luni pe irakieni pentru succesul cu care au utilizat ceea ce a catalogat "aeronave de ultima generatie", in campania impotriva gruparii teroriste. El nu a oferit detalii despre aceste atacuri aeriene.

Insa generalul Anwar Hama Amin, din cadrul Fortelor irakiene aeriene, a declarat duminica pentru AFP ca avioane irakiene de razboi au efectuat 15 atacuri aeriene, incepand de joi. "Armamentul inteligent" utilizat impotriva unor tinte SI in provinciile Salaheddin si Kirkuk, la nord de Bagdad, a adus "rezultate importante", a declarat generalul, apreciind ca avioanele de vanatoare vor avea "un impact asupra modului de desfasurare a operatiunilor in viitor".

Irakul a primit, in iulie, patru avioane de vanatoare de tip F-16 de la Statele Unite, o prima transa din cele 36 de aeronave pe care Washingtonul le-a vandut Bagdadului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.