Confruntari au avut loc sambata, in mai multe reprize, pe Insula greaca Lesbos, intre imigranti, care cer sa-si continue cat mai rapid drumul catre Europa Occidentala, si politie, relateaza AP in pagina electronica.

Imigrantii, cei mai multi din Siria, Irak si Afganistan, sunt frustrati de faptul ca autoritatile de pe pitoreasca insula de la Egeea nu-i inregistreaza suficient de rapid pentru ca sa poata pleca spre continent, iar de acolo, prin Balcani, catre Europa de Vest.

O serie de ciocniri minore au avut loc intre cele doua parti pe parcursul intregii zile de sambata.Ultimul incident a avut dupa caderea noptii, dupa ce cateva sute de persoane se pregateau sa fuga spre un feribot. Cel putin o perosana a fost ranita si preluata de o ambulanta, scrie MEDIAFAX.

Politia a dispersat imigrantii din zona portului, cu exceptia celor aproximativ 2.000 de persoane care urmau sa plece catre Atena la miezul noptii de sambata spre duminica (0.00, ora Romaniei).

Confruntarile de sambata sunt al doilea rand de confruntari intre imigranti si politisti, pe Insula Lesbos, in tot atatea zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.