Guvernul Ungariei anunta - in mod suprinzator - vineri seara ca va trimite autobuze care sa duca sute de imigranti la frontiera cu Austria, relateaza Associated Press in pagina electronica.

Aproximativ 1.200 de imigranti furiosi au plecat vineri de la Gara Keleti din Budapesta - pe jos -, de-a lungul principalei autostrazi, catre Viena.

Seful de Cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a anuntat vineri seara, in Parlament, ca vor fi trimise autobuze, deoarece "siguranta transportului ungurilor nu poate fi pusa in pericol", scrie MEDIAFAX.

Lazar a declarat ca Ungaria a cerut Austriei sa-si clarifice pozitia fata de imigranti, dar ca nu a primit inca un raspuns. "Criza migratiei zguduie Ungaria", a subliniat seful de Cabinet al lui Orban, dand vina pe "comunicarile contradictorii" ale Germaniei si incomententa Uniunii Eurpene (UE) pentru aceasta criza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.