Peste o mie de imigranti au plecat pe jos vineri dupa-amiaza, catre vest, de la Gara Keleti din Budapesta, cu intentia, afirma ei, de a ajunge in Germania, relateaza MTI.

Potrivit unui jurnalist AFP, este vorba despre mai mult de 1.000 de persoane, care au decis sa plece pe jos catre Austria, dupa ce autoritatile ungare au suspendat marti legaturile feroviare internationale.

Imigrantii, unii dintre ei blocati in capitala ungara de mai multe zile, au anuntat ca vor sa mearga pe jos pana la frontiera austriaca, situata la aproximativ 175 de kilometri distanta, in contextul in care Budapesta si-a multiplicat incercarile de a-i transfera - impotriva vointei lor - in tabere de prima primire, precizeaza agentia franceza.

Intre imigranti, copii si persoane in scaune cu rotile au traversat unul dintre principalele poduri peste Dunare fara sa fie opriti de catre fortele de ordine, adauga AFP.

In Ungaria, una dintre principalele tari de tranzit in Europa centrala, au sosit aproximativ 3.000 de imigranti joi, a anuntat Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR). Politia i-a escortat vineri pe imigranti, pe Podul Elisabeth, pentru a se asigura ca merg pe trotuar, potrivit MTI.

O purtatoare de cuvant a Politiei Nationale, Viktoria Csiszer-Kovacs, a declarat intr-o conferinta de presa ca politia ii monitrizeaza pe imigranti si ca va adopta orice masuri necesare. Ea nu a oferit alte precizari in acest sens, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.