Marea Britanie va primi "mii" de refugiati sirieni in plus, ca raspuns la criza umanitara care se agraveaza, a anuntat vineri premierul David Cameron, citat de BBC News Online.

"Astazi pot anunta ca vom face mai mult, oferind gazduire catorva mii de refugiati sirieni in plus", a declarat premierul britanic la Lisabona, dupa discutii cu omologul sau portughez.

Cameron a precizat ca refugiatii vor veni din taberele ONU de la granitele siriene si nu dintre cei care se afla deja in Europa. "Vom continua cu abordarea noastra de a-i prelua din tabere de refugiati. Acest lucru le ofera o cale mai directa si mai sigura spre Marea Britanie, decat sa riste calatorii periculoase care au costat multe vieti", a adaugat el.

Marea Britanie va actiona "cu mintea si cu inima", a mai spus premierul, promitand ca va gasi solutii pe termen lung pentru aceasta criza. Premierul britanic afirmase anterior ca primirea mai multor refugiati nu este raspunsul simplu la aceasta situatie, scrie MEDIAFAX.

Cameron a precizat insa, vineri, ca Marea Britanie are "o responsabilitate morala" de a-i ajuta pe cei care au fugit din calea conflictului de patru ani din Siria. El a adaugat ca detaliile vor fi stabilite saptamana viitoare, in urma discutiilor cu organizatiile care activeaza in regiune.

Cameron a mai spus ca ajutorul de 900 de milioane de lire sterline (1,23 miliarde de euro) acordat de Marea Britanie Siriei, inclusiv alimente si medicamente, a prevenit sosirea unui numar si mai mare de imigranti in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.