Un imigrant afgan care a patruns pe teritoriul ungar pe la frontiera cu Serbia a fost diagnosticat cu malaria, fiind internat si tratat intr-un spital din Budapesta, relateaza site-ul agentiei de presa ungare MTI.

Un specialist in infectii de la spitalele St Istvan si St Laszlo din Budapesta, Janos Szlavik, a declarat pentru postul de stiri M1, miercuri seara, ca un cetatean afgan, care a imigrat in Ungaria in cursul zilei de marti prin punctul de frontiera cu Serbia de la Roszke, a fost diagnosticat cu malaria.

Barbatul, care in prezent se afla intr-un spital din Budapesta, fiind izolat, si primeste tratament corespunzator pentru malarie, a acuzat stari de febra in timpul procedurii de inregistrare. El a fost transportat la un spital din orasul Szeged, unde a fost testat pentru malarie si a primit un rezultat pozitiv, scrie MEDIAFAX.

Specialistul este de parere ca barbatul ar fi contractat virusul in Afganistan, dar simptomele au aparut dupa o perioada mare de incubare.

Cetateanul afgan este al patrulea pacient imigrant care primeste tratament pentru malarie in cursul acestui an. Potrivit lui Szlavik, toti cei patru pacienti isi vor reveni. El a subliniat ca malaria se transmite printr-o specie de tantari care nu exista in Ungaria si nu de la o persoana la alta, ceea ce inseamna ca cele patru cazuri nu reprezinta o amenintare pentru populatia ungara. Szlavik a precizat ca spitalul St Laszlo trateaza , in medie, 10-15 pacienti infectati cu malaria pe an.

Ungaria se confrunta cu numere-record de imigranti si solicitanti de azil, care traverseaza tara in drum spre Europa Occidentala. Ungaria a primit aproape 150.000 de imigranti anul acesta, dintre care 50.000 numai luna aceasta, majoritatea venind din Serbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.