Rusia a interzis toate importurile de produse cu certificate fitosanitare emise in Bulgaria, din cauza unor documente falsificate, a anuntat joi agentia rusa pentru siguranta alimentara, Rosselhoznadzor, relateaza Novinite.

Agentia rusa a trimis deja o scrisoare institutiei similare din Bulgaria, in care explica faptul ca masura este aplicata retroactiv, de la 1 septembrie. Masura vine dupa ce Rusia a interzis in primavara re-exporturile de produse agricole din Bulgaria, din cauza suspiciunilor legate de falsificarea unor certificate.

Rosselhoznadzor a explicat in aprilie ca nu a reusit sa stabileasca daca produsele agricole respective provin sau nu din China, Brazilia si Moroc, via Bulgaria, sau daca reprezinta o incalcare a restrictiilor aplicate produselor alimentare din Uniunea Europeana, introduse in august anul trecut, pe fondul crizei din Ucraina.

Autoritatile de la Moscova au sugerat atunci ca mere care figureaza ca importate din China, Brazilia si Maroc provin de fapt din UE, scrie MEDIAFAX.

Rosselhoznadzor a anuntat joi ca aceeasi interdictie intra in vigoare pentru toate produsele alimentare cu certificate fitosanitare din Bulgaria. In prezent, pe lista Rusiei de produse interzise figureaza produse vegetale, ambalaje, alte obiecte sau materiale care pot contine daunatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.