Guvernul ucrainean defineste Rusia ca potential inamic in proiectul noii doctrine militare a Ucrainei, a declarat marti premierul Arseni Iateniuk, citat de agentia Interfax Ucraina in pagina electronica.
"Pentru prima data in istoria Ucrainei independente, proiectul doctrinei militare identifica adversarul si agresorul pe care il reprezinta Rusia", a afirmat Iateniuk, in cadrul unei conferinte de presa la Odesa.

Proiectul noii doctrine a fost supus pentru examinare Consiliului pentru Securitate Nationala si Aparare si trebuie aprobat prin decret de presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a adaugat seful Guvernului.

Kievul si Occidentul acuza Rusia ca ii sustine pe separatistii din estul Ucrainei, care lupta de mai mult de un an impotriva fortelor guvernamentale ucrainene. In plus, Rusia a anexat in martie 2014 peninsula ucraineana Crimeea, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.