Aproximativ 3.650 de imigranti au sosit in Viena in cursul zilei de luni, dupa ce s-au imbarcat in trenuri cu plecare din Budapesta, un numar record de imigranti sositi pe teritoriul austriac intr-o singura zi, informeaza site-ul agentiei de presa AFP.

Politia austriaca a anuntat, marti, ca 3.650 de imigranti au sosit in Viena dupa ce s-au imbarcat in curse feroviare din Budapesta, in cursul zilei de luni, precizand ca acesta reprezinta un numar record de imigranti inregistrat pe teritoriul austriac doar intr-o singura zi. "Suntem in curs de verificare cati dintre ei sunt solicitanti de azil", a declarat purtatorul de cuvant al politiei austriace, Patrick Maierhofer.

Autoritatile ungare au permis, luni, unor sute de imigranti sa se urce in trenuri cu plecare din gara Keleti din Budapesta (gara de est) catre orase din Austria si Germania, cele mai solicitate fiind cursele catre Viena, Munchen si Berlin, scrie MEDIAFAX.

Potrivit agentiei de presa ungare MTI, un purtator de cuvant al companiei feroviere ungare declarase, luni, ca biletele pentru destinatii internationale pot fi achizitionate fara ca pasagerii sa prezinte pasapoartele. Controlorul le va solicita doar biletul, numai reprezentantii politiei le pot solicita sa prezinte pasapoartele.

Ulterior, tot in cursul zilei de luni, un tren cu destinatia Viena in care se aflau circa 300 de imigranti a fost oprit la frontiera cu Austria de compania feroviara austriaca OBB pentru cateva ore. Denuntand ca trenul era supraincarcat, reprezentantii OBB au solicitat asistenta politiei ungare pentru a retine imigrantii care nu au pasapoarte si a-i plasa in centre pentru refugiati. Cateva ore mai tarziu, reprezentantii OBB au permis continuarea cursei catre Viena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.