Uniunea Europeana este pregatita sa infiinteze centre de inregistrare a imigrantilor in Ungaria, pentru a ajuta la accelerarea ritmului de procesare a cererilor de azil, a declarat luni comisarul european pntru Migratie, relateaza MTI.

Comisarul european pentru Migratie, Afaceri Interne si Cetatenie, Dimitris Avramopoulos, a mai afirmat luni, in timpul unei vizite la Calais, ca Ungaria va primi fonduri europene in valoare de 185 de milioane de euro, pentru a face fata crizei imigratiei. El a adaugat ca Budapesta a cerut opt milioane de euro in plus, iar o decizie in aceasta privinta va fi luata in curand.

Mai multe centre de inregistrare vor incepe sa functioneze in Italia si Grecia, statele europene cele mai afectate de sosirea unor numere mari de imigranti, unde administratorii vor procesa cererile de azil pentru a stabili daca solicitantii sunt eligibili pentru statutul de refugiati.


Administratorii centrelor vor aranja repatrierea imigrantilor care nu pot primi statutul de refugiati, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.