Alegeri parlamentare anticipate urmeaza sa aiba loc la jumatatea lui octombrie si la sfarsitul lui noiembrie, a anuntat Comisia Electorala Centrala, relateaza DPA in pagina electronica.

Scrutinul urmeaza sa se desfasoare in doua faze, si anume in perioada 17-19 octombrie si in perioada 21-23 noiembrie, potrivit Comisiei, citate de ziarul Al-Ahram. Este vorba despre primele alegeri care urmeaza sa fie organizate dupa indepartarea de la putere a fostului presedinte islamist Mohammed Morsi, in iulie 2013. Fostul comandant al armatei Abdel Fattah el-Sisi se afla la putere, fara un Parlament, din iunie 2014.

Asociatii pentru apararea drepturilor omului au acuzat Egiptul de un declin in respectarea drepturilor omului de cand Morsi, primul presedinte ales din istoria tarii, a fost demis din functie de catre armata, in urma unor proteste in masa care au avut loc la un an de cand acesta se afla la putere, scrie MEDIAFAX.

Guvernul de la Cairo da asigurari ca este angajat intr-un proces de restaurare a democratiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.