Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a cerut ca mai multe state europene sa efectueze raiduri aeriene impotriva obiectivelor gruparii teroriste Stat Islamic in Irak si Siria, pentru a pune capat crizei refugiatilor din Europa, relateaza DPA in pagina online.

Bishop a declarat, intr-un interviu publicat luni de ziarul The Australian, ca statele europene ar putea ajuta la incheierea unei "crize de proportii globale" bombardand teroristii Statului Islamic, care distrug natiuni si provoaca exodul in masa al populatiei. "Tarile invecinate cu Siria si Irakul, Libanul, Iordania si altele duc povara milioanelor de oameni care le trec granitele pentru a merge in Europa", a precizat ea. "De aceea cred ca europenii trebuie implicati in raidurile coalitiei si in efortul din Siria si Irak", a adaugat ministrul australian.

Declaratiile lui Bishop intervin in contextul in care Australia ia in considerare o cerere din partea Statelor Unite de a extinde atacurile fortelor aeriene australiene impotriva militantilor SI din Irak si in Siria. O comisie de securitate a Guvernului ar urma sa dezbata subiectul saptamana aceasta.

Australia contribuie in prezent la fortele coalitiei cu sase avioane de vanatoare F/A-18 Super Hornet, avioane de alimentare si transport si cu 200 de instructori militari in Irak, scrie MEDIAFAX.

Peste 20 de state sunt membre ale coalitiei care lupta impotriva Statului Islamic in Irak, inclusiv Marea Britanie, Australia, Canada, Belgia, Danemarca, Franta, Italia, Olanda, Iordania, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita, Turcia si Qatar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.